Dascălii vasluieni vor putea preda online și după 8 februarie! Vezi care sunt condițiile!

SCENARII… Ne pregătim de redeschiderea a sute de școli din județul Vaslui, iar problemele legate de infectarea cu Covid 19 persistă. Mai puțin de jumătate dintre dascălii din județ au acceptat să se vaccineze, ceea ce va crea probleme în continuare în școli, în cazul în care un profesor, o educatoare sau o învățătoare se infectează cu coronavirus.

Cu toată dorința copiilor și a părinților de redeschidere a școlilor, autoritățile anunță că profesorii și elevii cu probleme medicale vor putea face școala online. Ministrul Educației a dat aceste clarificări, după ce unii părinți au solicitat o redeschidere a școlilor în sistem hibrid, atât online cât și cu prezență fizică în clasă.

„Cu toții ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă școală cu prezență fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilități, elevii care au vulnerabilități certificate medical cu siguranță vor avea acces la învățare online.

Aparținătorii: părinți, bunici ai acestor copii care au vulnerabilități generate de boli cronice certificate medical și ei vor avea acces la învățământ online.

Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilități certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista și în cea mai mare parte a situațiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască acești colegi care au vulnerabilități medicale. În acest fel vom asigura accesul la învățământ online oricui are o motivație solidă, o certificare medicală”,

a spus ministrul Educației.

Dacă specialiștii vor spune, pe 2 februarie, că riscul este unul care poate fi gestionat, atunci școlile pot fi deschise cu prezență fizică.

„Teama este un lucru normal, riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu competență în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci școlile se vor deschide cu prezență fizică.

Prezența fizică în scenariul verde, rata de infectare sub 1 la mie, toate școlile deschise, prezență fizică pentru grădinițe, învățământ primar, clase terminale, la rata de infectare între 1 și 3 la mie, și prezență fizică doar în grădinițe și în învățământ primar în scenariul roșu, rată de infectare de peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie, caz în care întreaga localitate intră în carantină, acolo unde există prezență fizică se poate spune că ne-am întors la normalitate”,

a mai precizat Cîmpeanu.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: