Incendiu la un magazin și un depozit din Dumesti!

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a fost solicitată să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (de medie capacitate) și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Dumești, comuna Dumești. Urmare a informațiilor primite privind amploarea incendiului, din dispeceratul unității s-a luat hotărârea ca la fața locului să fie deplasate încă două autospeciale de stingere cu apă și spumă de mare capacitate și echipajele aferente din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui.
Până la sosirea forțelor de intervenție, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență (SVSU) Dumești nu a intervenit, incendiul dezvoltându-se liber.
La sosirea echipajului de intervenție din orașul Negrești (aproximativ 24 km între Garda IINegrești și locul unde are loc intervenția), incendiul se manifesta cu violență la nivelul unui magazin sătesc, a unei anexe gospodărești și la nivelul unui depozit în care se aflau materiale plastice, produse alimentare, de menaj și material lemnos.
Între municipiul Vaslui și orașul Negrești sunt 32 km, iar între locația în care este amplasat Detașamentul de pompieri Vaslui și locul intervenției sunt aproximativ 55 km.
În tot acest timp, pompierii au intervenit pentru limitarea propagării incendiului.
La sosirea echipajelor de pompieri trimise din Detașamentul Vaslui, doi dintre subofițerii operativi au fost agresați de către câțiva localnici. La fața locului au fost solicitate forțe de intervenție ( polițiști și jandarmi) care asigură protecția pompierilor. În sprijinul pompierilor au fost trimise patru echipaje de poliție și unul de jandarmi.
Pompierii militari agresați au putut să își continue intervenția.
În acest moment, la Dumești se intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă, un ofițer și 17 subofițeri.
Acțiunea este în desfășurare.

One thought on “Incendiu la un magazin și un depozit din Dumesti!

  1. O intrebare retorica. Cu ce sa intervina SVSU Dumesti?! In Dumesti nu exista niciun hidrant. Sa intervina cu privirea, doar. Dumestenii platesc de 17 ani, salariu de Pompier, doar ,,ca sa manance si el o paine” (pompierul)

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: