Scandal uriaș în PSD, Ciolacu este contestat ! Ce va face Buzatu în această situație?

INCENDIAR… Cândva, unul dintre liderii PSD apreciați și asculta]i în PSD, Dumitru Buzatu, președintele social-democraților vasluieni, a fost trecut pe linie moartă de actuala echipă de conducere a partidului. În schimb, Marcel Ciolacu, despre care părerea unanimă în PSD este că nu are ce căuta în fruntea partidului, s-a înconjurat de persoane cu rezultate slabe la alegeri, care nu au confirmat în județele din care provin.

PSD este într-un moment de derivă, iar ultimele declara]ii ale Vioricăi Dăncilă, cândva o persoană care era în relații foarte bune cu președintele PSD de la Vaslui, nu fac altceva decât să îndemne organizațiile județene să se revolte împotriva manierei de a conduce a lui Ciolacu.

Viorica Dăncilă acuză actuala conducere a PSD că face o opoziție slabă, oferind muniție împotriva propriului partid, și că a rupt legătura cu membrii partidului, închizându-se într-un glob de sticlă și comunicând mai mult pe Facebook.

„M-am gândit la schimbări în cadrul PSD. Să știți că nu este totul la voia întâmplării.

Tot ceea ce am spus sper că  va conduce la reacția oamenilor din teritoriu, oameni pentru care alții au hotărât fără să-i întrebe, vor conduce la o schimbare de atitudine în PSD și o schimbare a conducerii PSD, pe care o consider o conducere foarte slabă.

O conducere care nu știe să facă opoziție sau nu vrea să facă opoziție, o conducere care și-a bazat ascensiunea în aceste funcții, mă refer la Marcel Ciolacu și la Paul Stănescu, pe trădare și pe a da jos propriul guvern.

L-au acuzat foarte mult pe Liviu Dragnea. Că a dat jos două guverne, este adevărat, nu trebuia făcut acest lucru, dar Liviu Dragnea a ieșit public și a spus că Guvernul Grindeanu trebuie să pice, Guvernul Tudose trebuie să pice.

Acum, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au făcut acest lucru, dar nu au avut curajul să iasă în față și să spună aceste lucruri și au lucrat a[a cum știu ei mai bine, cu multă lașitate, dar cu foarte multă implicare pentru a obține aceste funcții.

Eu sper ca în PSD să nu mai avem yesmani, care sunt de acord întotdeauna cu ceea ce spune șeful și ca fiecare organizație să-și impună punctul de vedere pentru că anumite decizii schimbă traiectoria unui partid și, de ce nu, traiectoria unei țări”, a spus Dăncilă.

Fostul premier crede că PSD nu face o opoziție adevărată.

„Mi se pare că nu critică nimic, lucruri care nu au fost specifice PSD. Noi nu am venit cu compara]ii din desene animate sau cu jigniri, noi am fost întotdeauna un partid care s-a lansat pe lucruri concrete, pe proiecte concrete și pe un atac al opoziției, cu solu]ii la problemele existente.

Poate atât pot sau poate au alte înțelegeri. Eu cred că atât pot. Am văzut secretarul general al partidului care înainte de alegeri spunea da, noi vom intra la guvernare și vom face dacă este nevoie coaliție și cu marțienii.

Păi câtă încredere poți să generezi cu o asemenea afirma]ie. Sau vedem președinte partidului care spune PNL ne-a  scos din zona euro. Păi când a fost România în zona euro? Oamenii sancționează toate aceste lucruri. Nu mă miră, am văzut și congresul pe care l-au făcut, cum s-au raportat”, a explicat Viorica Dăncilă.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: