Din nou restricții pentru municipiul Bârlad! Alte șapte comune sunt în aceeași situație! (LISTA)

ALERTĂ… Județul Vaslui nu mai are nicio localitate sub cod roșu de îmbolnăviri Covid. La Negrești, de exemplu, unde în toamnă era un procent de îmbolnăviri de peste 3 la mie, s-a ajuns acum la un banal 0,29 la mie, în timp ce municipiul Huși are 0,77 la mie.

Rămân, totuși, o serie de UAT-uri la care se monitorizează foarte atent gradul de îmbolnăvire a populației. Din păcate, municipiul Bârlad reintră în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a instituit, începând cu 2 februarie, noi măsuri restrictive pentru alimenta]ie publică, sălile de jocuri sau hoteluri.

Iată ce decizii s-au luat, aseară, dar și lista comunelor care se alătură Bârladului în zona de atenție privind cazurile de Covid 19:

„Pentru localitățile din jude]ul Vaslui, prevăzute în anexa numărul 2 a hotărârii, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5‰ de locuitori și mai mică sau egală cu 3‰ de locuitori, începând cu data de 2 februarie 2021, ora 00:00 și până la data de 15 februarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

1. activitățile instituțiilor muzeale, ale bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, ale institu]iilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, conform art. 1 pct. 6 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.


2. în condițiile pct. 1 organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, institu]iilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

3. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

4. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

5. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfă[oară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

6. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021.

7. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 3/2021″.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: