Alertă în administrația locală! Sute de proiecte ale primăriilor vasluiene, blocate la CNI!

NEMULȚUMIRI… Desființarea Fondului de Dezvoltare și Investiții și trecerea tuturor proiectelor primăriilor la Compania Națională de Investiții a condus la blocaje foarte mari în administrația locală. Zeci de primari din județul Vaslui se plâng de faptul că au proiecte depuse la CNI, de aproape un an de zile, pentru care nu au primit finanțare, deși proiectele respective sunt aprobate.

„E rău ce se întâmplă acum. De exemplu, am trimis proiectul pieții din Fălciu pe 4 ianuarie, iar într-o lună nu s-a întâmplat nimic, nici nu a intrat la analiză. Vă dați seama, poate dura ani de zile până va citi cineva de la CNI un proiect al unei comunități.

Ca atare, noi, primarii, suntem conștienți că singura noastră șansă de a aduce proiecte în localitățile noastre sunt fondurile europene. Dar, și aici sunt mari probleme, pentru că nu avem ghiduri, deci situația este destul de complicată.

Toate investițiile sunt blocate, la ora aceasta. Toți primarii suntem în alertă”, explică Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vaslui.

Paradoxal, singurele finanțări care vor veni în comune, în perioada imediat următoare – dacă Guvernul se ține de cuvânt – vor fi cele de la PNDL, adică din perioada guvernării PSD. Toate primăriile vasluiene au primit solicitări de la Guvern, în care se solicită necesaruld de fonduri pentru finalizarea proiectelor de pe PNDL, începute în anii precedenți.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: