Grupul Transmir începe în forță lucrările la drumul strategic! Se lucreaă la rigole, poduri și podețe!

LA TREABĂ… Vremea prielnică din ultimele zile, cu temperaturi pozitive peste zi, l-a făcut pe Emil Savin, managerul general al grupului Transmir, să ia inițiativa redeschiderii lucrărilor pe cele două tronsoane ale drumului strategic. Se lucrează la pregătirea podurilor și podețelor la care se vor turna betoane în primăvară, se lucrează la rigolele betonate și podețele populației, sunt multe lucrări adiacente din proiect care se pot realiza în această perioadă.

De altfel, anul trecut, managerul general al Transmir ne-a prezentat o reprezintă o mașină complet automatizată, care face rigole betonate, singura de acest fel din județ și care va fi folosită în zilele următoare pe zonele în care proiectul prevede astfel de rigole. Este vorba de un echipament cu care se fac 700 m de rigole betonate, într-o zi.

Sunt lucrări pregătitoare și la o serie de poduri care vor fi pe drumul strategic, pe tronsoanele câștigate de Transmir, respectiv Bârlad-Băcani-Al. Vlahuță-Poienești și Laza-Bălteni-intersecție DN Vaslui-Roman. Sunt 6 poduri mari care vor fi construite pe aceste două secțiuni de drum, de genul celui de la Bălteni, prezentat de Vasluianul.ro la finele lunii decembrie.

Emil Savin are planuri mari pentru acest an. Dorește să predea lucrarea, pe ambele tronsoane de drum strategic, undeva în luna septembrie, cu trei luni mai devreme față de termenul stabilit prin contract. Pentru că vremea îi permite, drumarii de la Transmir s-au apucat deja de treabă.

„~n urma unui efort susținut, depus în 2020, am ajuns la un procent de 65-70% din total lucrare, ceea ce mă face să cred că în septembrie 2021 vom putea preda lucrarea, la cele mai înalte standarde de calitate. Din 46 de kilometri de drumuri pe care le avem de asfaltat, au mai rămas doar 13 km pe care nu am intrat. Pe majoritatea secțiunilor pe care am turnat primul strat de asfalt, vom trece la turnarea stratului de uzură, atunci când vremea o va permite”, spunea dl. Savin, în decembrie 2020. Și, cu siguranță, se va ține de cuvânt!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: