Hușenii, nostalgici după trenul lor favorit! Primarul Ciupilan: „Nu își mai permite nimeni să meargă 55 de minute!”

NOSTALGIE… Sunt nouă ani de când Hușul nu mai are un tren, iar calea ferată care trece prin oraș a ajuns să fie inundată de bălării. Din cauza numărului mic de călători, circulația trenurilor pe secția neinteroperabilă Crasna – Huși, a fost anulată din data de 14 ianuarie 2012, la solicitarea CFR Călători.

Trenul din Huși a rămas o amintire pentru locuitorii acestui oraș, mai ales pentru copiii care se bucurau mereu când vedeau un tren.

La o întâlnire live cu hușenii, primarul Ioan Ciupilan a primit o întrebare interesantă din partea unui hușean: „Vom mai vedea tren în gara noastră?”.

” Societatea de Căi Ferate funcționează pe baza veniturilor, a încasărilor. Deocamdată, s-a demonstrat că funcționarea trenurilor pe zona Huși-Crasna este nerentabilă. Spun asta nu pentru că sunt firme care au posibilitatea de transport pe drumul european, ci pentru că tronsonul de la Crasna la Huși este foarte vechi, nu s-au mai făcut deloc investiții pe această zonă.

Timpul de a ajunge de la Huși la Crasna era, acum 7-8 ani, nu mai țin minte, undeva la 55 de minute. Nu cred că vreunul dintre noi își permite să meargă 55 de minute, la vremurile actuale, de la Huși la Crasna. Și interesul cetățenilor din Huși de a merge pe calea ferată este foarte scăzut. Aici, este vorba de nostalgie. Ca primar, sigur că mi-aș dori să văd, din toată inima, această gară din nou funcțională. Să sperăm că, undeva, cândva, vom reuși să avem din nou acele vagoane care ne duceau cândva la București”, a răspuns primarul Ciupilan.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: