Primarul Dragomireștiului dă jos milităria din pod! Dănuț Iacob: „Poftiți la muncă în folosul comunității”!

0
6

SOLUȚIE… Exasperat de numărul mare de cetățeni care nu-și plătesc amenzile, în jur de 100 de persoane, dar și de faptul că aceste amenzi nu sunt achitate de ani de zile, primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, a găsit o soluție prin care poate întoarce această situație în folosul comunității.

Concret, edilul pregătește dosare pe care le va înainta la Judecătorie, prin care cere ca amenzile neachitate să fie transformate în ore de muncă în folosul comunității.

„Sunt oameni care au amenzi de 5.000, de 7.000, de 10.000 de lei, pe care nu le pot achita. Amenzi silvice, la ordine publică sau alte situații. Așa că, în loc să le cerem să plătească niște sume, pe care oricum nu le au acasă, mai bine prestează muncă în folosul comunității. Ei închid situația cu amenzile, noi realizăm proiecte pentru comunitate”, explică primarul.

Conform legilor actuale, banii din amenzi se constituie venit la Primărie. Ori, în comuna Dragomirești sunt mari probleme sociale, iar cei care sunt amendați nu au bani să le achite. În timp, numai din amenzi, în conturile primăriei s-a adunat o sumă de peste 5 miliarde lei vechi, bani care nu se pot recupera.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!