„DNA Iași ar trebui desființat”! Analiză dură asupra modului în care PNL și PSD au pactizat în marile dosare de corupție!

SCANDALOS…. De mulți, de prea mulți ani de zile se bârfește pe la colțuri de „performanțele” celor de la Serviciul Teritorial Iași al DNA. Unii – puțini! – vorbesc de bine despre acest serviciu, ceilalți – mulți tare, din toată Moldova! – cred că politicul și-a băgat coada în acest organ de anchetă de la Iași. Sunt anchete cu nume sonore din județe ale Moldovei, implicate în tot felul de dosare, despre care nu s-a mai auzit nimic, dar și alții, mai „slabi de înger”, care au ajuns în pușcăria din Vaslui, pe motiv de corupție și evaziune fiscală, marcă înregistrată DNA Iași.

Un cunoscut jurnalist din București, Ramona Ursu, redactor șef Ziare.com, pune degetul pe rană, într-un editorial în care nu iartă pe nimeni. „DNA Iași ar trebui desființat”, spune șefa de la Ziare.com.

„Nu o dată am scris despre blatul politic care a existat la Iași întotdeauna între PSD și PNL. ~ntotdeauna. Despre sinistrele personaje politice Mihai Chirica și Costel Alexe.

Chirica, un PSD-ist vopsit în liberal, cunoscut de toată lumea zdravănă la minte din Iași ca fiind pe mână cu mafia imobiliară din oraș (lucru semnalat și de o parte a presei). Un individ care și-a trecut casa pe numele copilului său, în vârstă de 11 luni. Un personaj care a îndrăznit să se compare cu Doina Cornea, spunând, la moartea dumneaei, așa: „Am să preiau sarcina doamnei Doina Cornea și voi continua lupta împotriva comunismului cu aceeași forță și abnegație”.

Mihai Chirica, un ins mediocru, care a primit diploma Meritul Academic din partea Academiei Române. Diploma i-a fost înmânată de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei (citiți listele Securității publicate de istoricul Mădălin Hodor și vă veti lămuri cine-i Pop, dacă nu știți).

Chirica, cel care spunea că „analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru”. Chirica, cel care poza în opozantul lui Dragnea, după OUG 13, și care era (și încă este) promovat de o bună parte a presei (inclusiv de cea considerată mai „spălată”) și de unele personaje aparent văzute bine în spațiul public. Asta deși Chirica este exact imaginea politrucului, a baronului local.

Chirica a fost trimis în judecată, zilele trecute, în dosarul „Skoda”, pentru abuz în serviciu. Faptele sunt din 2013, dosarul a zăcut ani de zile la DNA, până în 2019, când a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. {i dacă tot am ajuns la DNA Iași, acest parchet este o rușine și ar trebui desființat.

Toată mafia, care a capturat Iașiul, a crescut și crește sub ochii asa-zișilor procurori anticorupție. Acei procurori cu mii de euro salariu, primiți ca să țină cu anii dosare în sertare. Un blat de zile mari este între mafia din Iași și DNA Iași. {i așa a fost întotdeauna. Doar complet incompetent și de rea-credință să fii ca să nu vezi ce face în Iași, de ani, Chirica, de exemplu.

Cât despre Costel Alexe, marele om politic cu șpagă în tablă, cel care a adus pe banda rulantă membri PSD în PNL, la Iași, ca să „performeze” ca lider liberal la alegeri, nici nu știu ce-ar mai fi de spus. Un Relu Fenechiu, varianta mai înfometată.

De asta instituțiile statului arată înfiorător. De asta sunt pline de incompetenți care nu știu nici măcar să deschidă calculatorul. De asta avem cazuri scandaloase ca la Apele Române, unde e angajată o chelneriță (caz prezentat recent de jurnaliștii de la Recorder), care nu poate spune nici măcar care e malul stâng și care e malul drept.

De asta ne învârtim în acest cerc dement în care niște incompetenți conduc țara. Iar rețeta lor e simplă și e mereu aceeași: își trag niște costume pe ei, intră în politică, sclavagesc niște baroni (și Alexe, și Chirica au făcut-o), devin apoi ei înșiși baroni, sunt promovați de unii jurnaliști fie proști, fie nemernici, fie ambele, în care baronii aceștia pompează bani la greu din banii publici. Iar electoratul fie „se pișă pe el de vot” („sloganul” care a făcut carieră la alegerile din 2016, în spațiul public), fie pune ștampila pe „tinere speranțe” ca Chirica și Alexe.

Așa ajung personajele de acest fel să conducă primării și consilii județene, cum este cazul la Iași. De asta acești indivizi umplu mai departe instituțiile statului cu slugi de partid, cu amante, cu tot felul de clanuri. Toți angajați pe viață și plătiți cu salarii uriașe. Pentru că așa zic legile noastre defecte. {i așa, în final, noi ne sufocăm și chiar murim din cauza acestui stat capturat” – editorial semnat de Ramona Ursu, redactor șef Ziare.com.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: