Iată cum gândesc cei 60-70.000 de cetățeni moldoveni, cu buletin de Vaslui! Mulți nu vor unirea cu România!

SONDAJ… Sunt cifre cunoscute și recunoscute la nivel național. În acest moment, municipiul Vaslui are o populație de 145.000 de locuitori, din care mai bine de 60.000 sunt cetățeni din R.Moldova cu buletin în capitala județului.

Dar, sunt acești cetățeni de Vaslui, care nu au stat nicio oră la adresele lor din buletin, interesați de unirea României cu Republica Moldova?

Se pare că nu! În cazul în care duminica viitoare ar avea loc referendum cu privire la Unirea R. Moldova cu România, „pentru” ar vota 37,5% din cetățenii moldoveni, inclusiv cei care au primit buletine de România. Datele se regăsesc în studiul socio-politic, prezentat de compania Idata, conform www.deschide.md.

Totodată, circa jumătate din respondenți consideră că cele mai bune relații externe R.Moldova le are cu România. Această opțiune a fost aleasă de 46,1%. În ce privește aderarea R.Moldova la NATO – peste 28% au declarat că vor vota „pentru”. Sondajul a fost realizat în perioada 15-31 ianuarie pe un eșantion de 1286 de respondenți. De precizat că anterior, în datele prezentate în sondajele realizate de companiile sociologice, numărul susținătorilor Unirii nu depășea 34%.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: