Scandal uriaș în primăriile vasluiene! Primarii de comune, faultați grosolan de Ministerul Agriculturii!

NEMULȚUMIRI… Se anunță un uriaș scandal în primăriile comunale din județul Vaslui, și nu numai, după ce s-a aflat că autoritățile locale nu vor primi niciun euro pe măsuri care țin de Ministerul Agriculturii. Este concluzia comunicată seara trecută de către primarul comunei Fălciu, Neculai Moraru, cel care a participat la ședința Comitetului de Monitorizare a PNDR, în calitate de reprezentant al Asociației Comunelor din România, filiala Vaslui. 

„Spre surprinderea mea, am constatat că, din alocarea de 3,5 miliarde euro pentru bugetul de tranziție, autorităților publice le revin ZERO euro. Adică, pentru măsura 7 dedicată autorităților publice avem ZERO euro, deși ministerul care gestionează acești bani se numește Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Propun să i se denomineze numele și să rămână doar al Agriculturii sau, dacă nu, să se schimbe în … și Subdezvoltării Rurale.

La întrebarea mea, „Cum e posibil așa ceva?”, domnul ministru mi-a răspuns că primarii se mișcă foarte greu cu contractele deja semnate și că nu ne putem încadra ca până în 2023 să absorbim banii.

Voi trimite tuturor colegilor primari din județul Vaslui bugetul propus și prezentarea cu alocările pe măsuri și submăsuri”, a spus, revoltat, primarul Moraru. Mai mulți primari din Vaslui și din zona Moldovei cer, în aceste condiții, o întâlnire cu ministrul Agriculturii și cu premierul Cîțu, pentru a clarifica situația critică în care se află primăriile

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: