Declarații incendiare! „Vasluiul plătește trei sferturi din prețul unui bilet de metrou”!

DISPUTĂ… Locuitorii din Capitală se plimbă cu metroul pe banii întregii țări. Din acest motiv, ministrul Transporturilor vrea să mute Metrorex în curtea lui Nicușor Dan. Primarul spune că nu are bani, Metrorex are datorii de 200 de milioane de lei la bugetul de stat și furnizori. Conflictul a pornit de la faptul că Metrorex a mărit salariile în timpul pandemiei. Specialiștii spun că banii pot fi suportați din mărirea prețului la bilete.

„Peste tot în Europa metroul este subvenționat la 30% din valoarea calătoriei, nu invers cât este la noi. Dacă în primul an de mandat nu scumpești biletele, când o s-o faci? Până atunci, Vasluiul ne va plăti, nouă, bucureștenilor, trei sferturi din prețul biletului“, spune Sorin Ioniță, specialist în politici publice.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a amendat creșterea salariilor de la Metrorex cu 18%, în condițiile în care premierul Cîțu a anunțat înghețarea salariilor tuturor bugetarilor.

Cum să pot explica vreodată unui locuitor din Vaslui, din Iași, din Galați sau din Craiova că nu putem acoperi lucrările care-i privesc în mod direct pentru că ei trebuie să dea atâția bani pentru metroul bucureștean?“, spune ministrul Drulă.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: