S-a terminat cu boieria la buget! Vor fi tăiate sporuri și verificate performanțele a mii de bugetari vasluieni!

0
4

PERFORMANȚĂ… Luni, va fi publicat bugetul pentru 2021, un buget care pornește de la criteriul „fără risipa banului public”. Vestea anunțată de premierul Cîțu, care ar trebui să-i pună pe gânduri pe bugetarii vasluieni care nu-și fac treaba și o lălăie prin posturile călduțe, este că se vor impune criterii de performanță în diverse domenii.

„Bugetul este o provocare pentru orice coaliție, mai ales că suntem oameni politici. Am spus clar care sunt criteriile de la care pornim cu bugetul pe anul acest – fără risipa banului public. V-am dat câteva exemple – cheltuielile de personal s-au dublat în 4 ani de zile {i nu cred că performanța celor care dublează în administrație publică s-a dublat în această perioadă.

De aceea în acest an am vorbit de câteva reforme.

Una dintre reforme este o reașezare a legii salarizării unitare, în care să legăm veniturile celor din administrația publică de performanță. Este momentul să facem acest lucru, nu doar să promitem că vom crește salariile în fiecare an, fără să cerem ceva la schimb.

Nu o cerem doar noi, o cer românii. Toți românii vor un aparat public performant. {i nu trebuie să ne fie frică să spunem acest lucru. De aici pornim cu acest buget, pe de o parte”, a declarat premierul Florin Cîțu, sâmbătă.

Guvernul a identificat sporuri în valoare de 600 de milioane de lei. Sporul pentru munca la calculator, sporul de toxicitate, spor pentru „uzura prematură a organismului”, spor de antenă, dar și spor pentru praf – sunt doar câteva dintre beneficiile salariale pe care le primesc bugetarii, sunt printre acele beneficii care le aduc mii de lei în plus, lunar.

Cîțu spune că “multe dintre sporuri vor dispărea”. “Sporurile sunt în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment. La buget veți vedea exact cum vor arăta aceste sporuri”, a explicat premierul.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!