Întâlnire de taină între Mitropolitul Moldovei și fostul episcop Onilă? ÎPS Teofan, slujbă la Văratec!

CĂILE DOMNULUI… De când a fost dat jos din scaunul episcopal de la Huși, Corneliu Onilă stă bine-mersi în Mănăstirea Văratec, acolo unde este slujit de maicile din mănăstire, conform rangului său de episcop retras (o titulatură rușinoasă, care îl ascunde pe Onilă de realitatea cruntă a violurilor petrecute în seminar, n.r.).

Fostul episcop are în permanen]ă două maici care îi fac de mâncare, îi spală rufele, ca pentru un oaspete de seamă. Numai că, la finele săptămânii trecute, la Văratec a ajuns un alt oaspete important din Biserica Ortodoxă Română. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a poposit la Văratec, unde a stat câteva ceasuri.

„ÎPS Mitropolit Teofan a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Văratic și apoi a participat la sinaxa cu Maicile Stare]e de la Mănăstirile din jude]ul Neamț”, sună comunicatul oficial.

Dar, atenție!, în ce moment vine vizita ÎPS Teofan la mănăstirea în care este ]inut Onilă? Într-un moment dificil, în care Episcopia Hușilor și Seminarul din Huși sunt parte civilă în dosarul violurilor de la Episcopie, apărând și alte filmări ale orgiilor fostului episcop.

Să fi discutat ÎPS Teofan cu Onilă, în taină, despre dosarul care îl incriminează clar pe fostul episcop de Huși? Foarte probabil. Să fi adus ÎPS Teofan un mesaj de la Patriarh, pentru Onilă? Și asta se poate. Se aude chiar că lui Onilă ar dori să i se propună un post de episcop în străinătate… Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare, după vizita Mitropolitului Teofan la Văratec.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: