O veste tristă și una bună pentru Berezeni! Au dispărut viile, dar se fac împăduriri!

0
6

UNA CALDĂ, ALTA RECE… Primarul comunei Berezeni, Ioan Dima, este trist. Spune că, după o viață trăită în umbra viei nobile, soi din care se făceau vinuri recunoscute în toată țara, comuna sa a rămas „fără un hectar de vie nobilă”.

„Este trist, nu mai avem deloc această vie care ducea faima Berezeniului peste tot în județ și în țară. Fetească, Merlot, Aligote… Totul s-a distrus, iar ceea ce s-a întâmplat este un fapt trist pentru comuna Berezeni. Îmi pare rău”, spune edilul, fost președinte al cooperativei Agroind, unitate care avea multe hectare de vie nobilă.

Dincolo de tristețea provocată de dispariția acestor vii, sunt și vești bune pentru edil. Prin AFIR, s-a reușit accesarea unui proiect de împădurire pe 113 hectare. Deja, s-au plantat 30 de hectare de salcâm, iar când vremea se va stabiliza se va trece și la împădurirea celorlalte 83 de hectare.

„Comuna Berezeni are un viitor, prin plantarea acestor păduri. Este un proiect 900.000 de euro care va fi benefic pentru localitatea noastră.

Noi am mai împădurit 150 de hectare în zona Stuhuleț și 40 de hectare la ieșirea din sat. Am terminat și  arată foarte bine. Avem tradiție, am fost primii din județul Vaslui care am împădurit terenurile degradate prin Ministerul Agriculturii și Direcția Silvică Vaslui.”, a mai spus primarul Dima.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!