Fostul deputat Victor Cristea rămâne fără pensie specială! Uite cine îl lasă fără indemnizație!

JOS CU PENSIILE… Fost primar al Vasluiului, timp de patru mandate, și fost deputat PSD timp de două mandate, Victor Cristea primește acum o pensie specială de 5.000 de lei pe lună. Ca el, sunt și alți foști parlamentari de Vaslui, senatori sau deputați de după 1989, care au depus cereri și li s-a aprobat pensia specială.

Dar, lucrurile se vor schimba și, în scurt timp vor rămâne fără aceste privilegii, îndelung criticate de români. Nu numai foștii parlamentari, ci și foștii primari. Cine a inițiat procedura de eliminare a pensiilor speciale? Tocmai PSD, partidul lui Cristea, care a susținut această formulă a pensiilor speciale.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a anunțat, aseară, că partidul său va depune la Camera Deputaților un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

„Astăzi (marți – n.r.), BPN al PSD a hotărât în unanimitate depunerea unui proiect de lege prin care să eliminăm aceste pensii speciale în prima fază pentru parlamentari, proiect care în acest moment e depus la Camera Deputaților, a plecat proiectul de aici, de la partid, către Parlament.

PNL și USR-PLUS au promis în mod repetat că vor elimina aceste pensii speciale, nu și-au respectat promisiunile și din ce am văzut nu au vreo intenție să o facă.

Au mințit, așa cum au mințit și în privința tăierilor pe care acum le fac, în privința dublării alocațiilor, a legii pensiilor. Au mințit pentru a pune mâna pe putere, au mințit ca să își poată continua furturile pe care le fac în fiecare zi, ca să își poată angaja pilele și să desființeze posturile celor competenți, celor care sunt specialiști cu adevărat, asa cum ați văzut că s-a întâmplat zilele trecute în mai multe județe din România”, a declarat Alfred Simonis.

Camera Deputaților și Senatul au generat, până în prezent, circa 800 de pensionari „speciali”, beneficiari ai unei pensii care crește în mod corespunzător pe baza numărului de mandate efectuate.

Concret, sunt 542 de beneficiari de pensii în urma efectuării unuia sau mai multor mandate de deputat. Pensia cea mai mică a unui fost deputat este 2.037 de lei brut, fiind 86 de foști parlamentari care încasau lunar, la începutul anului, această sumă.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: