Gest curajos al primarului de Ivănești! A cumpărat un microbuz, pentru a transporta copiii la școală!

DECIZIE… Într-o perioadă în care situația bugetelor locale ale primăriilor este incertă, sunt primari în județul Vaslui care iau decizii curajoase, în beneficiul comunităților pe care le conduc. Sătul să fie purtat cu vorba de autoritățile județene sau Ministerul Educației, la solicitarea de a primi încă un microbuz pentru elevi, primarul Ivăneștiului, Vasile Novac, a decis să ia taurul de coarne.

A analizat situația bugetului local și a propus Consiliului Local achiziția unui microbuz de 22 de locuri, cu care vor fi duși la școală copiii din diverse sate. De luni, ambele microbuze, cel vechi și cel nou, încarcă elevii și îi duc la școli în siguranță, în condițiile în care, anul trecut, primăria Ivănești era nevoită să închirieze un microbuz pentru a duce elevii la cursuri.

„M-am săturat de câte ori am făcut adrese la Prefectură sau Ministerul Educației, în care am prezentat situația comunei Ivănești, prin aceea că un singur microbuz nu poate face față la toți copiii. Nu am primit niciun răspuns, așa că am cumpărat un microbuz din bugetul primăriei, cu care să rezolvăm situația.

Nu puteam lăsa copiii să stea în frig, doar pentru că Prefectura și Ministerul nu-mi dau niciun răspuns. Avem opt școli în comună, din care cinci sunt în construcție, vă dați seama cât de mulți copii trebuie aduși din unele sate la școlile care funcționează acum, respectiv Ivănești, Ursoaia și Valea Mare”, a explicat primarul comunei Ivănești.

Fiind situația excepțională legată de pandemia Covid, microbuzele din Ivănești circulă la jumătate din capacitate, pentru a respecta normele sanitare.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: