Acțiune IPJ în piețele din Vaslui, Bârlad și Huși! Câți evazioniști au case de marcat în piețele Vasluiului?

SĂ MORI DE RÂS… Ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat mai multe activități pentru prevenirea și combaterea faptelor și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Într-o singură zi, oamenii legii au derulat acțiuni pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și Huși, precum și în comunele arondate. Aceasta a avut ca scop, susține comunicatul IPJ, „prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice”.

„Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 60 de agenți economici și au fost legitimate peste 80 de persoane.

A fost constatată săvârșirea a patru infracțiuni (două infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, 1 infracțiune de contrabandă prevăzută de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și 1 infracțiune de înșelăciune prevăzută de art. 244 din Codul penal).

Totodată, au fost aplicate și 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.500 de lei. Dintre acestea, 17 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, trei au fost aplicate pentre încălcarea prevederilor Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și trei au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative. 

Mai mult, au fost confiscați peste 2.700 de lei, precum și bunuri (țigarete) care erau comercializate fără documente legale de proveniență”, scrie în comunicatul oficial al IPJ Vaslui.

Ne întrebăm, la fel ca alte mii de consumatori vasluieni: câți „producători” din piețele Vasluiului, care nu au plantat o singură roșie în viața lor, au primit amendă? Și, mai ales, câți „producători” din piețele vasluiene au case de marcat fiscale? Poliția știeeee..

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: