Safir - ceva bun pentru gratar

Un deputat al Puterii arată cu degetul spre Consiliul Județean și primării. „Ei pun bețe în roate privatizării!”

CIFRE… Parlamentarul vasluian Mihai Botez (USR) a lansat în mediul online o analiză necruțătoare asupra modului în care firmele vasluiene nou-înființate își găsesc un loc sub soare în județ, în raport cu ceea ce se întâmplă acum în Moldova. Datele oficiale prezentate de deputatul USR sunt cu adevărat grăitoare.

Suntem pe ultimul loc în Moldova, anul trecut, ca firme proaspăt înființate, iar motivele sunt și ele diverse, susține Mihai Botez.

„Doar 1060 de firme au fost înființate în anul 2020 la nivelul județului Vaslui, în scădere cu 30% față de anul 2019.

Acest număr pune județul Vaslui pe ultimul loc la nivelul regiunii Nord-Est. Evident că scăderea numărului de firme înființate se datorează, în principal, pandemiei. Însă vedem că, în comparație cu celelalte județe, numărul de firme este oricum mai mic (județe în care, fără dar și poate, a scăzut de asemenea numărul de firme înființate față de anul 2019).

De ce, totuși, în județul Vaslui, avem cel mai mic număr de firme înființate din toată zona Moldovei?

Pentru că în majoritatea cazurilor, Consiliul Județean Vaslui și Primăriile nu încurajează antreprenorii. Au trecut mai bine de 4 luni de la alegerile locale, însă nu am văzut ca majoritatea din Consiliul Județean Vaslui sa ia vreo măsură benefică antreprenorilor. Mă întreb dacă acum, cu datele care arată o scădere a activității economice, vor lua vreo măsură.

Guvernul actual va lua măsuri pentru încurajarea antreprenorilor, iar bugetul va fi construit pentru ca economia să își poată reveni după criza economică provocată de pandemie, însă este nevoie acum, mai mult ca niciodată, ca instituțiile locale să intervină și să sprijine antreprenorii și să completeze munca autorităților centrale”, scrie deputatul Botez. Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: