Ați protestat degeaba! Guvernul îngheață salariile a zeci de mii de bugetari vasluieni la luna decembrie 2020!

TĂIERI IMPORTANTE… A fost făcut public, ieri, proiectul Legii bugetului pe 2021. Proiectul de buget prevede că bugetul de stat se stabilește la venituri în sumă de 174 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 318 miliarde lei credite de angajament și în sumă de 261 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87 miliarde lei.

Dincolo de aceste cifre, se întâmplă o serie de lucruri care vor afecta serios viața a zeci de mii de bugetari din județul Vaslui.

Iată ce s-a decis prin proiectul de buget din acest an:

– menținerea cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție /indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, precum și a indemnizațiilor aferente funcțiilor de demnitate publică și funcțiilor asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020;

– menținerea în anul 2021 a cuantumului sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții;

– menținerea în anul 2021 a cuantumului indemnizației de hrană la nivelul stabilit pentru anul 2020;

– neacordarea de premii și a indemnizației de vacanță prevăzută de Legea-cadru nr. 153/2017;

– compensarea orelor suplimentare pentru personalul bugetar numai cu timp liber corespunzător.

Adică, adio vouchere de vacanță sau salarii mai mari în acest an…

Daniel Tănăsuc

One thought on “Ați protestat degeaba! Guvernul îngheață salariile a zeci de mii de bugetari vasluieni la luna decembrie 2020!

  1. Corect e să le coboare, macar la egalitate cu cei de la privați.

    Oameni buni, la CJ o contabila are peste 6000 de lei net! O casiera din alea de la primărie care toată ziua rod mere sau infuleca, de la 2500 – 3000. Tichete de vacanta, spor de praf, spor de covid, spor de spor.

    Și-au dat cat au vrut din banii noștri…

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: