LA ITM, Casa Județeană de Pensii, AJOFM sau AJPIS mocnește un uriaș scandal! Sindicaliștii din Ministerul Muncii protestează!

NEMULȚUMIRI… Se ridică nori de furtună în multe dintre instituțiile județene care țin de Ministerul Muncii. Decizia Guvernului actual de a tăia din sporuri sau de a îngheța salariile la nivelul lunii decembrie 2020 a nemulțumit pe mulți dintre cei care lucrează la Inspectoratul Teritorial de Muncă, AJOFM sau Casa Județeană de Pensii.

Sunt angajați, susțin liderii Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, care câștigă puțini bani, la limita de jos a baremelor salariale, dar care depun un efort imens pentru zeci de mii de vasluieni care intră în contact cu aceste instituții.

Aseară, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a lansat un avertisment către guvernanți, arătând modul în care în instituțiile din sistem s-a lucrat de multe ori suplimentar, însă eforturile nu sunt apreciate.

„Greu de înțeles. Se ridică reale semne de întrebare.

Suntem oamenii care prin efortul nostru am susținut în mod concret societatea. Colegii din Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă au realizat toate plățile generate de pandemie (zile libere pentru părinți, șomaj tehnic, timp redus de muncă, bani pentru telemuncă, indemnizații de sprijin etc).

Astfel, au fost procesate milioane de cereri, cereri ce au avut reale probleme în completare și corectitudine a datelor, colegii fiind nevoiți să dedice timp suplimentar pentru lămuriri de așa natură încât banii să ajungă cât mai repede la oameni.

ANPIS – plăți de peste 1.000.000.000 lei.

ANOFM – plăți de peste 7.000.000.000 lei.

Colegii din Inspectoratele de Muncă, prin activitatea lor, au verificat respectarea normele speciale impuse pentru prevenirea și combaterea COVID 19. Parte din ei, pentru o vreme, au sprijinit activitatea extrem de intensă din cele două instituții(ANPIS, ANOFM).

Colegii din casele de pensii au lucrat într-un ritm mult peste ce înseamnă  normal, în sute de mii de recalculări și multe alte solicitări permanente.

Toate instituțiile au avut un ritm nebun de lucru. și, după toate astea, suntem în fața unei posibile decizii de a ne fi reduse veniturile. După un efort extraordinar, fără ore suplimentare plătite, nici măcar recuperate, fără nicio recunoaștere a efortului, ne-au fost blocate și posturile vacante.

Nu facem parte din nicio categorie specială de bugetari, nu beneficiem de venituri de domeniul fantasticului, ba din contră, ne situăm la finalul clasamentului.

Ne-am făcut treaba, trecând mult de la noi, dar nu înseamnă că acceptăm tot ce ni se „livrează”.

Toată această activitate a fost suplimentară față de activitatea curentă.

Așadar, e suficient să lucrăm în ritm normal de lucru și se blochează sistemul. Dacă nu s-a înțeles, poate ar fi timpul?!”, este mesajul transmis de sindicaliștii din acest minister.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: