Aveți o bicicletă și doriți să vă cunoașteți mai bine județul? Un proiect cu adevărat inedit, la Ștefan cel Mare!

0
5

PROPUNERE… Dacă aveți pe acasă o bicicletă și vă plac drumețiile, aveți noi destinații în această primăvară. Veți cunoaște mai bine județul Vaslui, pe bicicletă, fie că veți merge la biserici și mănăstiri, vă veți întâlni cu meșteșugari sau pur și simplu veți cunoaște oameni din comunele situate în nordul județului Vaslui.

GAL Movila lui Burcel a câștigat un proiect prin care toți cei care doresc să cunoască județul de pe bicicletă o pot face începând cu această primăvară, în grupuri de 8-10 bicicliști pe serie. Conducerea GAL a lansat un mesaj public, sâmbătă seara, pentru toți vasluienii dornici de mișcare și aventură.

„Dragi vasluieni,

Grupul de Acțiune Locală Movila lui Burcel Vaslui Nord, cu sediul în comuna {tefan cel Mare, este beneficiarul unui proiect de cooperare cu titlul „Cu bicicleta pe drumuri de poveste”, având ca parteneri GAL Podu Înalt și GAL Valea Racovei.

Obiectivul acestui proiect este promovarea teritoriului GAL, format din comunele Ștefan cel Mare, Bălteni, Zăpodeni, Vulturești, Todirești, Rafaila, Cozmești, Oșești, Tanacu, Văleni, Ferești, Solești, Miclești, Boțești, Dolhești (jud. Iași).

Ne propunem promovarea bisericuțelor din lemn și a mănăstirilor, a micilor fermieri producători de legume, fructe, brânzeturi, precum și a grupurilor folclorice și a meșteșugarilor.

Vrem să facem asta prin deplasarea cu bicicleta, în grupuri de 8-10 persoane, pe trasee identificate de noi și incluse într-o aplicație pe mobil.

Vă invităm să vă alăturați nouă în acest proiect, pentru că nu pentru noi implementăm proiectul, ci pentru voi – tineri, seniori, doamne și domnișoare, dornici de mișcare și dornici de a afla lucruri noi despre acest teritoriu pe nedrept ignorat.

Actiunile vor începe dup ce dă căldura. Cei interesați pot lăsa un mesaj la adresa: masievicis@yahoo.com (cu mesajul BIKE), sau la telefon 0745 686 720″, este mesajul semnat de Sorin Masievici, managerul GAL.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!