Doar trei comune vasluiene mai sunt sub cod roșu de îmbolnăviri Covid! Acolo, s-au închis barurile și sălile de jocuri!

ALERTĂ… Comuna Pogonești, din apropierea Bârladului, este cea mai afectată de cazurile de îmbolnăvire Covid 19, cu un procent de 4,71 cazuri la mia de locuitori, astfel că s-au luat măsuri speciale, începând de sâmbătă. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a interzis orice activitate culturală, de servire a publicului sau sălile de jocuri atât în Pogonești, cât și în Ferești (3,32 cazuri la mia de locuitori) sau Tutova (3,06 cazuri la mia de locuitori).

Alte patru comune sunt în zona galbenă, cea de atenționare, având în vedere creșterea numărului de cazuri Covid. Este vorba de Ivești (2,64), Dodești (2,91), Poienești (2,11) sau {uletea (1,77).

Iată ce s-a decis în cazul comunelor cu cod roșu de îmbolnăviri, în cadrul CJSU Vaslui:

„Pentru localitățile din județul Vaslui, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 13 februarie 2021, ora 00:00 și până la data de 26 februarie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021.

2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021.

3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021.

4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021.

5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021.

6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021″.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: