Buzatu a participat la ședința anuală a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor

BILANȚ… Sâmbătă, 13 februarie 2021, a avut loc întâlnirea anuală a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor sub înaltul patronaj al P.S. Părintelui Episcop Ignatie.

Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Huși, și a continuat cu ședința de comunicări și dare de seamă desfășurată la Protopopiatul Huși.

La această întălnire, la care au participat membrii clerici și laici, s-a analizat întreaga activitate social-misionară aferentă a anului 2020 și s-au aprobat proiectele specifice anului 2021.

Printre membrii laici ai Adunării Eparhiale se numără și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși și Valeriu Caragață, administrator public al Județului Vaslui, care s-au alăturat discuțiilor ce au subliniat importanța unei colaborări strânse între Episcopia Hușilor și autoritatea publică cu privire la proiectele derulate ce au drept obiective susținerea nevoii de a dezvolta cât mai mult activitățile social-filantropice, culturale și pentru tineret și sprijinirea obiectivelor comune ce au drept scop îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor din Județul Vaslui.

Se menționează că la nivelul Patriarhiei Române, anul 2021 a fost proclamat drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României, iar în acest sens o parte din activitatea misionară a Eparhiei Hușilor va fi orientată spre acest obiectiv.

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: