De astăzi, 21 de școli în scenariul roșu, în județul Vaslui! Recomandarea Ministerului Sănătății!

0
3

FIȚI ATENȚI!… Începând de astăzi, nu mai puțin de 21 de școli din județul Vaslui, din zone considerate ca fiind din scenariul roșu – incidență cumulată de peste 3 la mia de locuitori – se iau măsuri speciale. Preșcolarii și elevii din învățământul primar vin la cursuri față în față, restul trec la cursuri online. 

Săptămâna trecută, Inspectoratul {colar Județean anunța că doi elevi și șase profesori au Covid 19, ceea ce înseamnă că activitatea în mai multe clase a fost perturbată. Cu toate acestea, aseară, Ministerul Sănătății a lansat un apel către părinții din toată țara.

Un apel valabil și pentru zecile de mii de părinți vasluieni, care trebuie să fie mai atenți cu starea de sănătate a copiilor lor.

„Pentru ca școlile să rămână deschise este nevoie de un efort comun.

Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei și la menținerea în școli a unui mediu sigur pentru copii, părinți, profesori și întreaga comunitate.

Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului și mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât și diareea.

Dacă observi chiar și o parte din aceste simptome la copilul tău, îți recomandăm să îl ții acasă și să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, este mesajul medicilor români.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!