La Vaslui, mori cu zile, chiar dacă ai contribuit o viață la sistemul de sănătate! Mărturii incredibile!

SĂ VĂ FIE RUȘINE!… Sute, probabil mii de vasluieni trăiesc, în aceste zile, coșmarul vieții lor. Oameni ajunși la pensie, după 40-50 de ani de cotizații la Sănătate se trezesc „scuipați” afară de sistemul de stat și trimiși la privat, acolo unde medici veroși și patroni de clinici plini de bani îi jecmănesc așa cum se pricep mai bine.

Iată declarația unui vasluian, om ajuns la 70 de ani, care a contribuit toată viața sa la sistemul public de sănătate și care a dorit să-și facă o electrocardiogramă, pe baza cardului de sănătate, primit după o viață de muncă.

„Joi, am fost la o clinică din Crucea Gării, la Vaslui. Mi s-a spus că lista de așteptare este până în 15 aprilie. Mi-am spus că poate nu aud bine și am mers la o clinică din centru. Acolo, mi s-a spus că voi fi trecut pe o listă și voi fi programat pentru 15-20 aprilie.

Vă dați seama, ce bătaie de joc este în România?

Luni, am mers la aceeași clinică din centru. Coada pe lista de așteptare era acum până în 15 mai! Cu o lună mai mult față de joi… Mori cu zile, aștepți trei luni de zile pentru o amărâtă de electrocardiogramă, după o viață în care ai cotizat la stat? 

Am întrebat și eu la recepție de ce trebuie să aștept atâtea luni. Mi s-a răspuns: „Nu am ce să vă fac, dacă CJAS nu decontează acești bani. Dar, vă pot programa cu bani, plătiți 200 de lei și imediat primiți electrocardiograma”.

Suntem rușinea Europei! Am ajuns bătaia de joc a statului român! Să vă fie rușine, domnilor guvernanți, pentru modul în care umiliți milioane de pensionari”, spune vasluianul, extrem de supărat.

Revoltător este altceva. Specialiștii din domeniu spun că sunt bani puțini, în comparație cu cererea, și s-a ajuns în această situație mai ales după ce salariile medicilor au fost majorate, iar bugetul pentru analize și investigații a fost micșorat.

Adică, medicul ia bani de la stat, o dată, după care încasează bani și de la privat, iar cei care suferă sunt pacienții, care trebuie să suporte aceste mizerii… Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: