Guvernanți, treziți-vă! Vasile Novac, primar Ivănești: „Nu-mi vine să cred că aceia care ne guvernează acum vor opri proiectele”

ALERTĂ ÎN PRIMĂRII… Comuna Ivănești, una dintre cele mai întinse din județ, cu 17 sate componente, are în derulare mai multe proiecte. Anul 2021 ar fi trebuit să înceapă cu semnale de continuare a acestor proiecte, semnale care trebuie să vină dinspre Guvernul României.

Ori, spune primarul Vasile Novac, mulți edili vasluieni sunt pesimiști că vor duce la final proiectele începute în anii precedenți, câtă vreme Guvernul vorbește de austeritate.

„Este greu să spui acum ce se va întâmpla. După părerea mea, cei care ne guvernează acum ar trebui să înțeleagă că nu putem opri proiectele din mediul rural. Ar fi mare păcat! Ne zbatem să scoatem oamenii din noroaie, vrem să aducem civilizația și în satele noastre, iar blocarea proiectelor ar fi o mare nenorocire”, explică Novac.

În completarea acestei declarații, să spunem că Ivăneștiul are, la ora la care vorbim, opt proiecte în derulare, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, proiecte care se află în diverse stadii de execuție, de la 30 și până la 90-95%. „Ar fi trist să nu închidem anul acesta proiectele”, explică Novac.

O altă tristețe a primarului de Ivănești este legată de modul în care Compania Națională de Investiții își bate joc de cei care se află în fruntea comunităților. Comuna condusă de Novac are două proiecte câștigate la CNI, dar de un an de zile nu sunt scoase la licitație.

„Pentru mine este un mare semn de întrebare: ce așteaptă guvernanții, de ce nu ne dau drumul la finanțări? Noi ne-am făcut treaba, am făcut proiecte, le-am câștigat, acum să-și facă și ei treaba, să dea drumul la finanțări”, mai spune primarul Vasile Novac.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: