Polițiștii din Negrești și Vaslui, la „vânătoare” de șoferi inconștienți! S-au dat 50 de sancțiuni contravenționale!

FILTRE… Timp de patru zile, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și cei din cadrul Poliției Orașului Negrești au acționat pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 140 de vehicule și legitimate peste 160 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 lei.

Dintre acestea, 44 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză  și depășirea neregulamentară.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a patru infracțiuni la regimul rutier, respectiv două privind ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, una privind ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și una privind “încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere”.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: