Primăria Dragomirești are nevoie urgentă de 2 milioane de lei, pentru cofinanțarea proiectelor

AJUTOR LA COFINANȚĂRI… La acest moment, primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, unul dintre primarii energici ai județului Vaslui, derulează șapte proiecte cu finanțări guvernamentale sau europene, pentru care ar avea nevoie de 2 milioane de lei, partea de cofinanțări la proiecte.

„Noi am muncit, am făcut și am câștigat proiecte, în beneficiul celor peste 5.000 de locuitori ai comunei, acum avem de asigurat partea de cofinanțare. Să vedem ce bani primim de la bugetul național, sumele care vor veni în bugetul comunei Dragomirești pe anul 2021, suntem în așteptarea bugetului. Nu știm, încă, dacă vom putea fi sprijiniți de la Consiliul Județean, deși avem speranțe că vom primi înțelegere și vom fi ajutați.

Este o situație grea, însă nu ne dăm bătuți, deși, iată, avem mari probleme cu încasarea taxei de salubrizare”, explică edilul Dragomireștiului.

Legat de taxa de salubrizare, Iacob spune că poziționarea geografică a satelor componente ale comunei Dragomirești, pe dealuri înalte, în care este greu de ajuns cu mașina de strâns gunoaie, va face din taxa stabilită la Consiliul Județean un coșmar pentru autoritățile locale. Mulți locuitori protestează împotriva taxei, dar și pentru faptul că distanțele până la platformele de colectare sunt foarte mari.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: