Vechea problemă a Negreștiului, căinii fără stăpân! Primarul Rusu vrea să strângă haitele de pe străzi!

NEMULȚUMIRI… Sunt sute de câini comunitari în Negrești, iar problema nu trenează de azi, de ieri, ci de zeci de ani. S-au încercat unele soluții, de a strânge câinii de pe străzi, dar acțiunea s-a lăsat cu plângeri penale. Au apărut, mai apoi, acuze privind otrăvirea câinilor fără stăpân, iar unii localnici au arătat cu degetul spre conducerea primăriei.

Primarul ales la 27 septembrie 2020, Cristi Rusu, crede că poate rezolva în câteva luni și această problemă foarte grea, care a trezit multe discuții în oraș, în mai multe rânduri.

„Orașul nostru are foarte multe probleme nerezolvate în timp, probleme care nu se pot rezolva într-o perioadă foarte scurtă, dar care se află permanent în analiza și atenția mea.

Una din problemele stringente ale orașului este situația câinilor fără stăpân care sunt pe domeniul public.

Reglementările legislative în acest domeniu se găsesc în OUG 155/2001 iar normele metodologice au fost aprobate prin HG 1059/2013 cu modificările ulterioare.

Potrivit legii, Consiliile locale trebuie să înființeze servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân și adăposturi publice pentru câinii fără stăpân.

Numărul minim de angajați, modul de capturare, de transport, de sterilizare, de adopție, de eutanasiere, etc., sunt foarte strict legiferate.

Orașul Negrești nu are toate cele menționate în lege, la această dată și depunem toate eforturile pentru a găsi pârghiile și resursele necesare să rezolvăm această situație.

Este o problemă mult mai complexă decât  pare la prima vedere și sperăm ca în câteva luni să o rezolvăm definitiv, respectând legile în vigoare.

Mai adaug aici că pentru o acțiune din urmă cu câțiva ani, de strângere a câinilor fără stăpân, primăria Negrești a fost acționată în instanță de câțiva cetățeni iar procesul nu este finalizat în totalitate nici astăzi.

Vă asigur că marea majoritate a problemelor cu care vă confruntați sunt în atenția noastră și depunem eforturi să le rezolvăm. Vă mulțumim celor care ne acordați încredere!”, anunță primarul Rusu.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: