Șoferi din Bârlad, prinși de Poliția Rutieră cu tulburelul la „bord”! O șoferiță de 62 de ani, beată la volan!

0
2

NU ÎNCĂLCAȚI LEGEA!… Au fost două zile agitate pentru polițiștii rutieriști din Bârlad, timp în care s-au confruntat cu diverse situații în trafic. Două cazuri ne-au atras atenția și merită semnalate, ca o avertizare pentru alți conducători auto care aleg să nesocotească legile rutiere.

Duminică, 14 februarie a.c., ora 18:55, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au fost sesizați și au intervenit, în urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii au stabilit că un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către o femeie, de 62 de ani, din Bârlad, a acroșat un alt autoturism, înmatriculat provizoriu în județul Galați, care era oprit, în așteptare, la un semafor electric.

Întrucât conducătoarea autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, aceasta a fost condusă la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”. Mai mare rușinea!

A doua zi, pe 15 februarie, cam la aceeași oră, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul județean DJ245 C, din comuna Băcani, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr de 19 ani, din comuna Băcani.

Procedând la efectuarea de verificări, s-a stabilit că, tânărul depistat conducând autoturismul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.    

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!