Doamne, ce oraș trist! În Vaslui, nu ai de unde să-ți cumperi o pâine, după ora 21.00!

FĂRĂ CUVINTE… Ați rămas fără pâine, lapte sau fructe și locuiți în Vaslui? Ați ieșit după ora 21.00 de la serviciu și nu v-ați făcut aprovizionarea? Ei bine, aflați că nu aveți nicio șansă! Pentru a respecta deciziile luate de primăria Vaslui, TO}I comercianții din oraș trag obloanele la prăvălii la ora 9 seara, adică exact ora în care în marile orașe lumea iese la cumpărături sau la plimbare.

Că lucrurile stau așa, iată pățania de seara trecută a unui vasluian, care ne-a trimis o scrisoare pe adresa Vasluianul.ro, dorind să povestească coșmarul prin care a trecut.

„Nu mi-am putut închipui vreodată că un municipiu cu 60-80-100 de mii de locuitori, cum se pretinde Vasluiul, este un oraș mort după ora 9.00 seara. Am ieșit din casă la 9.10, pentru a merge la magazinul de cartier, undeva spre zona Crucea Gării. Închis! Merg la magazinul situat la 100 de metri. Închis! Ajung în Crucea Gării. Magazinele alimentare, închise!

Plec spre Aurocor Gară, știam că închide la 10 seara. Închis! Nu se poate așa ceva! Alerg la Los Amigos, se închide la 10 jumate seara, chiar 11. Beznă totală, închis!

Mă enervez și urc într-un taxi. Șoferul îmi spune: „Nu veți avea nicio șansă să cumpărați ceva. Am dus un cetățean de la tren la non-stopul de la Spitalul Județean, cel de lângă poartă, sper să fie deschis”. Din mersul mașinii, privesc uimit. TOT ORAȘUL ESTE ÎNCHIS!

Cine a luat decizia asta, de a închide un oraș întreg?, îmi spun. Consternat, ajung la non-stopul de la Spitalul Județean, ultima mea șansă. Închis și acesta.

„Este ordin de la primărie, nu știu de ce, cu Covidul ăsta, nu ne mai lasă după 9 seara. Dar, dacă tot ați bătut tot orașul, intrați și spuneți repede ce vreți”, îmi spune vânzătoarea.

Cumpăr în două minute și plec. Taxiul mă duce undeva în zona Traian și mă lasă la scară. Plătesc 20 de lei pe cursă. Pentru o cursă moartă”, ne-a scris vasluianul.

Dacă lucrurile stau chiar așa, poate că ar trebui reanalizat programul de funcționare al magazinelor. În Iași, hypermarketurile se închid la 22.00 sau 23.00, iar la noi nu ai de unde să-ți cumperi o pâine.

La urma-urmei, ar trebui să fie viață și după Covid, nu?

Daniel Tănăsuc

2 thoughts on “Doamne, ce oraș trist! În Vaslui, nu ai de unde să-ți cumperi o pâine, după ora 21.00!

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: