O coloană de camioane IGSU a tranzitat Hușul, în această dimineață! Sute de mii de măști, combinezoane și mănuși de unică folosință pentru R.Moldova!

AJUTOARE… Hușenii au privit uimiți cum o coloană de mașini a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a tranzitat, în această dimineață orașul lor. Conform colegului Bogdan Tazu, de la Huși-Orașul dintre vii, cel care a realizat fotografia, este vorba de materiale sanitare pe care țara noastră le livrează Republicii Moldova, în lupta cu pandemia Covid 19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistență internațională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgență cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare și modificarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, aprobată prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021.

Potrivit acesteia, România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100.000 de măști de protecție de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete și 100.000 de mănuși de unică folosință, în valoare de 11.188.600 lei.

La Chișinău va ajunge, astăzi, odată cu convoiul umanitar de la IGSU, și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Iată imagini de la sosirea în R.Moldova a convoiului umanitar

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: