Deputatul Solomon, război total cu senatorul Bîca! „În locul tău, m-aș ascunde în pădure!”

NERVOS… După ce, la finele anului trecut, îl făcea zob de deputatul USR Mihai Botez, acum deputatul Adrian Solomon își îndreaptă tunurile pe un alt bârlădean, tot parlamentar. Senatorul Iulian Bîca anunța, zilele trecute, că a votat pentru desființarea pensiilor speciale, lucru care l-a deranjat la culme pe Solomon.

„Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă a noastră de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută.

PNL a fost singura forță politică care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale. Încă de anul trecut, am depus un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, care a fost blocat, intenționat, de actuala conducere a PSD”, anunța senatorul Bîca, după votul din Parlament.

Mesajul senatorului bârlădean l-a scos din sărite pe colegul deputat Solomon. Acesta i-a trimis un mesaj extrem de dur în mediile de socializare, semn că este începutul războiului între PSD și PNL, la Bârlad.

„Stimați bârlădeni! Cetățeanul din imagine este senatorul PNL, Bîca! Mândru nevoie mare că este cel care a desființat “pensiile speciale”!?!

În realitate, domnul nostru nu a desființat nicio pensie specială. El însuși este unul dintre beneficiarii unei pensii de serviciu MApN pe care o primește de vreo 16 ani în baza unei legi SPECIALE.

Pensionar de lux încă de la 43 de ani, tovarășul Bîca vrea să spună că luptă pentru români eliminând o indemnizatie plătită din bugetul Parlamentului foștilor parlamentari care împliniseră vârsta standard de pensionare, adică 65 de ani.

Ceea ce face el cu adevărat este lupta crâncenă alături de majoritatea PNL-USR cu Orban-Câțu-Barna împotriva celor peste 5 milioane de pensionari cărora de 6 luni de zile le este refuzat dreptul de a beneficia de pensia mărita conf. legii 127/2019.

Dacă legea s-ar fi aplicat, astăzi am fi avut pensionari mai aproape de pensiile pe care le au anumite categorii beneficiare de legi speciale: militari, polițiști/milițieni, ofițeri ai serviciilor secrete/securiști, magistrați, aviatori etc.

Din cele aproape 10 miliarde de euro cheltuite anual s-au eliminat doar 0,1% ! Bravo, Bîca! Restul de “speciali” care populați toate funcțiile publice din subordinea primarului Bouroș și nu numai, ați rămas cu pensiile grase și nemeritate neatinse, ba mai mult,altoite cu salarii babane de la stat.

Cât de ipocrit să fii să te lauzi că ai facut dreptate, când TU esti nedreptatea însăși?!

Bîca, în locul tau m-aș ascunde în pădure!

Nu pensiile unora sau altora dintre cei enumerați mai sus, inclusiv TU, sunt mari, ci celelalte din sistemul public sunt mici! Ca să te convingi află că dacă  PNL-USR ar fi mărit pensiile conform legii, un fost IRB-ist ar fi avut la vechime completă azi peste 3600 lei în medie, iar de la 1 septembrie 2021 peste 4.600 lei. Mai mult, nu ai fi avut ca profesor sub 4.000 de lei (diferența vine din grupa de muncă).

Ce zici, Bîca? Mai conta că un fost parlamentar avea 2.000 de lei în plus la pensia lui contributivă ? Eu zic că nu! Așa că lasă revoluțiile sociale prost făcute și mărește pensiile românilor, nu le da cu fum în ochi că le îngheți pensiile, dar le tai și parlamentarilor!

Lăsați gargara șmecherească à la Orban și dați banii prevăzuți în lege românilor, că s-ar putea să trebuiască la un moment dat să-l lași nu doar pe Iohannis fără indemnizația viagera pentru foștii șefi de stat, dar să-ți lași toți foștii colegi de cultura mare fără soldele speciale de rezerviști”, tuna deputatul Solomon.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: