E jale mare la frontiera României cu R.Moldova! Stare de urgență până pe 15 aprilie, la Chișinău!

0
6

E BINE DE ȘTIUT… Sute de vasluieni au trecut, în ultima lună, frontiera cu Republica Moldova, pentru cumpărături diverse sau alimentare cu combustibil. De luni, însă, vasluienii pot trece în țara vecină, dar trebuie să se aștepte la carantină de 14 zile, atunci când se întorc în țară.

Poliția de Frontieră din R.Moldova a anunțat că „Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până la 15 aprilie 2021”, ceea ce înseamnă că vasluienii care se aventurează să treacă dincolo de Prut trebuie să se aștepte la măsuri excepționale din partea autorităților de la Chișinău.

„În perioada 18 -19 februarie 2021, în punctele de trecere a frontierei din R.Moldova, fluxul de persoane a constituit 11.247 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5.454 traversări persoane, dintre care 3.380 treceri la frontiera moldo-română, 1 321 treceri la frontiera cu Ucraina și 753 treceri aeriene.

Au fost supuse screeningului 11.247 persoane și completate 50 de fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Un număr de 16 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 184 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19″, este comunicatul poliției de frontieră de la Chișinău.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!