Deputatul Eduard Popica, alături de romii din județul Vaslui! „Am fost și voi fi alături de comunitățile de romi”!

TRECUT ȘI PREZENT… Ziua Dezrobirii Romilor a fost marcată prin diverse evenimente, în principalele orașe ale județului. La Vaslui, deputatul PSD Eduard Andrei Popica a fost alături de liderii romi din principalele comune ale județului, vorbind despre rolul jucat de această comunitate, de-a lungul timpului, pe aceste meleaguri.

„Am participat la o dezbatere legată de Ziua Dezrobirii Romilor din România, fapt care m-a impresionat profund. Au trecut 165 de ani de la acest moment istoric din viața romilor, care, din păcate, este pomenit foarte rar în prezent.

Mi-aș fi dorit ca la un asemenea simpozion să văd în sală mai mulți tineri și elevi, care să ducă mai departe istoria acestei comunități, dar să afle și adevărul despre perioada tristă de robie, prin care a trecut întreaga minoritate, pentru a evita, pe viitor, asemenea orori, care nu fac cinste nimănui.

Am fost alături de comunitățile rome din județ, atât în perioada în care am fost prefect, cât și în prezent, când sunt deputat de Vaslui. Vă asigur că voi sprijini orice inițiativă, care să ducă la dezvoltarea comunității rome.

Așadar să nu uităm trecutul unei comunități, care a avut mult de suferit de-a lungul istoriei!”, este mesajul deputatului vasluian.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: