S-a terminat cu sutele de epave din parcările Vasluiului! Vor fi ridicate și duse în depozite speciale!

SE FACE ORDINE… Consilierii locali din Vaslui trebuie să ia joi o decizie în privința regulamentului care stabilește ce se va întâmpla cu mașinile abandonate din oraș. Sunt sute de mașini care zac de ani de zile în parcări, abandonate, dar pentru care nu a existat niciun act normativ care să permită ridicarea lor.

Conform proiectului de regulament, „Sesizarea cu privire la existența unor vehicule staționate pe domeniul public sau privat al municipiului Vaslui, presupuse ca fiind abandonate sau fără stăpân, se poate face în scris, verbal sau telefonic de orice persoană sau, din oficiu, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Sesizările vor fi înregistrate și centralizate de către Poliția Locală Vaslui, într-un registru special”.

După ce se primește sesizarea, Poliția Locală Vaslui va desfășura procedura legală pentru identificarea vehiculului abandonat sau fără stăpân, până la emiterea dispoziției primarului privind declararea ca atare a vehiculului respectiv.

Activitățile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor abandonate și a celor fără stăpân se vor desfășura sub coordonarea Poliției Locale Vaslui, de către operatorul autorizat.

„Prin grija primarului se vor identifica și amenaja corespunzător un loc destinat depozitării vehiculelor abandonate și a celor fără stăpân, precum și o încăpere pentru depozitarea bunurilor din interiorul vehiculelor.. 

Cheltuielile ocazionate de efectuarea inventarierii, expertizării, ridicării, transportului și depozitării autovehiculului abandonat sau fără stăpân și a bunurilor aflate în interiorul acestuia se suportă de proprietarul sau de deținătorul legal al vehiculului ori, în lipsa acestuia, din sumele obținute în urma valorificării vehiculului și a bunurilor găsite în interiorul acestuia”, se arată în regulament.

Important de știut este că poliția locală va întocmi un proces-verbal de constatare. Polițistul local va afișa o somație pe caroseria vehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia în termen de 10 zile de pe terenul aparținând domeniului public sau privat al municipiului Vaslui.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: