Am înnebunit cu toții? SRI, SIE și SPP dau avize pentru un teren de fotbal la Gârceni!?

NU VĂ VINE SĂ CREDEȚI… Nu am crezut că vom auzi vreodată de astfel de tâmpenii, dar în România rămâi mereu surprins de câte o gogomănie. Când gogomănia afectează comunități locale, lucrurile sunt grave. Foarte grave.

Primarul comunei Gârceni, tânărul și entuziastul medic veterinar Sorin Scutelnicu, a accesat un proiect cu fonduri europene, reușind să realizeze un parc de joacă și un teren de fotbal sintetic pentru tinerii din comună.

Toate bune și frumoase, lucrările s-au închis, numai că AFIR Iași a cerut ca terenurile pe care se află aceste investiții să fie trecute în domeniul public. Primarul Scutelnicu s-a apucat imediat de documente și, în baza Codului Administrativ, a trimis documentația pentru trecerea în domeniul public la Ministerul Lucrărilor Publice.

Ieri dimineață, șoc! Primarul Gârceniului primește de la Ministerul Dezvoltării o adresă, prin care i se spune că, pentru a trece terenurile în domeniul public al comunei Gârceni au trimis avize următoarele instituții: Ministerul Finanțelor Publice, ANCPI, Ministerul Agriculturii, ADS, Ministerul Mediului, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului, Administrația Națională a Rezervelor de stat, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Serviciul de Pază și Protecție (SPP), Serviciul de Informații Externe. Nu au trimis încă avizele CNAIR și Serviciul Român de Informații.

Am văzut documentul cu ochii noștri, erau toate avizele eliberate de la atâtea instituții, pentru câteva sute de metri pătrați din Gârceni. Ce treabă are SPP cu parcul din comună? Dar SIE, serviciul de informații externe? Am înnebunit cu toții, oare?

„Este incredibil, acest Cod Administrativ și sumedenia de instituții care sunt obligate să ne dea avize peste avize ne-au blocat de tot. Noi avem șase luni pentru a rezolva problema. Ori, de două luni ne zbatem cu tot felul de adrese la București. Este o nebunie, ce se petrece în țara aceasta”, strigă primarul Sorin Scutelnicu, care amenință că va merge cu secretarul primăriei la București, pentru a clarifica situația.

În cazul în care nu reușește să primească toate avizele în termen de 6 luni, primarul ar putea fi obligat de UE să restituie suma primită.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: