Ce deranj este în județul vecin! Șeful liberalilor nemțeni, în vizorul DNA!

CA LA IAȘI… După povestea explozivă de la Iași, în care președintele Consiliului Județean și președintele PNL Iași, Costel Alexe, este suspectat că ar fi primit tablă drept mită, pe când era ministru al Mediului, un scandal similar s-a stârnit la Neamț, acolo unde liderul PNL Neamț este și el suspectat de trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus aseară trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

COZMANCIUC CORNELIU-MUGUREL, la data faptei și în prezent deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic (este președintele PNL Neamț, n.r.), pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

MARCOCI VLAD, la data faptei inginer în cadrul Administrației Naționale „Apele Române”, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

Persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Daniel Tănăsuc

Lasă un răspuns

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: