Șefii de județe din Moldova s-au întâlnit la Vaslui. Au pus la cale viitorul asociației Euronest!

SOLUȚII… Există, de mulți ani de zile, o asociație de dezvoltare intercomunitară la nivelul Moldovei, denumită Euronest, asociație din care fac parte cele șase județe din această regiune istorică. Au fost ani în care Euronest a adus, pentru toate județele din asociație, dotări pe linie de situații de urgență, însă de ceva timp asociația pare a fi într-un con de umbră.

De altfel, pe site-ul oficial, ultimele date oficiale sunt de prin 2016-2017, semn că lucrurile nu merg bine la această asociație a județelor din Moldova.

Probabil, de aceea președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, și administratorul public al județului Vaslui, Valeriu Cragață, au organizat ieri o ședință cu președinții și reprezentanții consiliilor județene din regiunea Nord-Est, pentru găsirea de noi parteneriate de dezvoltare regională, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

Dumitru Buzatu, care deține funcția de președinte al Asociației Euronest, a propus ca această funcție să fie deținută prin rotație de fiecare președinte de consiliu județean, iar mandatul să fie de un an. Acesta a mai precizat că va depune toate eforturile instituționale pentru identificarea altor finanțări și forme de colaborare interjudețeană, astfel încât Euronest să devină un instrument important de dezvoltare regională.
Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: