Dublarea alocațiilor a zeci de mii de copii vasluieni, subiect de dispute în Parlament! Reacția deputatului Solomon!

NEMULȚUMIRI… Peste 1 milion de accesări ale site-ului psd.ro/alocatii au avut loc în primele ore după anunțul făcut de prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, care a invitat cetățenii să le scrie parlamentarilor puterii pentru a-i convinge să voteze amendamentul PSD privind creșterea alocațiilor.

Asta arată cât de stringentă este această chestiune pentru cea mai mare parte dintre copii, părinții și bunicii interesați de viitorul României, spune deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, fost președinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, un susținător al dublării alocațiilor pentru copii.

„Se propune suplimentarea sumei necesare pentru plata alocațiilor de stat pentru copii cu suma de 1.716.385.000 lei

Autori: deputați Adrian Solomon, Irinel Ioan Stativă, Eduard Andrei Popica și senator Gabriela Crețu +  Grup parlamentar PSD” – este unul dintre amendamentele depuse de parlamentarii PSD de Vaslui, într-un moment greu pentru milioane de familii.

În fapt, amendamentul PSD înseamnă ca Guvernul să aplice  Legea dublării alocațiilor adoptată de PSD în decembrie 2019 și promulgată de Iohannis în ianuarie 2020 (Legea 14/2020).

Pe scurt, să-și respecte promisiunile electorale. Lucru pe care nu l-a făcut, spune Solomon.

Atunci legea votată de PSD prevedea creșterea alocațiilor de la 150 la 300 de lei/lună, pentru copiii între 2 și 18 ani, și de la 300 la 600 de lei/lună, pentru cei sub 2 ani si pentru cei cu dizabilități.

„Guvernul și partidele care l-au susținut, USR și UDMR, împreună cu președintele Iohannis, au blocat de patru ori aplicarea acestei legi, prin ordonanțe de amânare, prin eșalonarea dublării, prin contestații la CCR sau prin retrimiterea legii la reexaminare.

Partidele din Coaliția Austerității au mințit deja de mai multe ori copiii și părinții cu privire la intrarea în vigoare a acestei legi.

Au mințit când au amânat majorarea de la 1 ianuarie 2020 la 1 august 2020 – nu au respectat promisiunea.

Au mințit din nou când au eșalonat dublarea în 5 tranșe egale semestriale. Au acordat doar două dintre acestea, iar pe 30 decembrie 2020, cu o zi înainte de Revelion, senatorii PNL, USR-Plus și UDMR, au anulat celelalte 3 tranșe, venind cu o nouă promisiune că vor da restul pe 1 septembrie 2022…

La fel cum promiteau că vor da pe 1 august 2020″, explică deputatul Solomon.

Impactul bugetar implicat de amendamentul PSD privind creșterea alocațiilor este de 3,15 miliarde lei pe anul 2021, ceea ce reprezintă 0,27% din PIB. De aceste creșteri ar beneficia 3,6 milioane de copii, respectiv 3,27 milioane, cu vârsta între 2 și 18 ani, și 396.000 de copii sub doi ani sau cu dizabilități.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: