Coșmar la pompă! Benzina și motorina au ajuns la 5.40 lei în week-end!

DE NECREZUT… {oferii vasluieni au privit cu groază tarifele afișate de benzinării în acest week-end, începând de vineri dimineață. La majoritatea benzinăriilor din județ, benzina și motorina au ajuns la 5.40-5.42 lei/litru, în condițiile în care, săptămâna trecută, prețul pe litru era la aproximativ 4,8 lei.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Care este explicația oficială? Începând cu data de 1 ianuarie 2021, acciza pentru benzina fără plumb a crescut de la 1.773,46 lei pe mia de litri la 1.827,13 lei pe mia de litri, iar cea pentru motorină de la 1.625,37 lei pe mia de litri la 1.674,55 de lei la mia de litri.

Acest lucru a dus la o creștere a prețului carburanților în medie cu 6 bani/litru. La mai puțin de două luni de la această scumpire, prețul carburaților crește halucinant, de la zi la zi, iar Guvernul, politicienii, parlamentarii se fac că nu văd și nu spun nimic despre bătaia aceasta de joc.

„~și bat joc de noi! Cum se poate ca săptămâna trecută benzina și motorina să fie undeva la 4,8 lei litru, iar acum să crească nebunește cu 60 de bani, la 5,4 lei pe litru? Oare, chiar nu vede nimeni că suntem jecmăniți? O creștere de aproape un leu și nimeni nu vede bătaia aceasta de joc?

Aici nu mai este vorba de accizele lui Dragnea, așa cum îl arătau toți cu degetul. Unde sunt banii? De ce ne jecmănesc?”, se întreabă un cititor Vasluianul.ro.

Acesta crede că multinaționalele cu lanțuri de benzinării fac propriul joc financiar în această perioadă, iar din România pleacă mari sume de bani în afară.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: