Iată de ce apar scandalurile între Aquavas și abonați! Mii de vasluieni nu predau indexurile cu lunile!

FENOMEN… Foarte mulți abonați din Vaslui au acuzat, cu date concrete, faptul că li s-au încărcat facturile în mod nejustificat. Au spus locatarii. În apărarea lor, cei din conducerea sucursalei Vaslui a Aquavas ne-au prezentat câteva date care arată o situație care ar trebui să dea de gândit multor abonați din municipiul reședință.

Doar în jur de 20% dintre vasluieni predau indexurile, lună de lună, un procent extrem, extrem de scăzut. Conform directorului sucursalei Vaslui a Aquavas, ing. Romică Huhurez, vasluienii nu predau indexurile și, nefiind asociații de proprietari în multe zone din oraș, cantitățile de apă citite la contoarele de branșament ale blocurilor se împart în mod egal între locatari.

Pentru că, trebuie să precizăm clar, atribuțiile Aquavas Vaslui merg doar până la contoarul de branșament al blocului sau scării, de acolo fiind problema proprietarilor.

Dacă ar exista asociațiile de proprietari, așa cum a stipulat legea, altfel ar fi stat lucrurile. Fiecare locatar ar vedea la timp ce se consumă și ar putea interveni, pentru a-l trage la răspundere pe cel care îi pune la plată în mod nelegal.

Sunt unii locatari în Vaslui care apelează la diverse metode, prin care sustrag apă în mod nelegal, iar cantitățile sustrase se împart pe toți locatarii. Oamenii nu știu cine este vinovatul și trebuie să plătească în plus apa furată de vecin.

Mai este un fenomen care se petrece în oraș. Foarte mulți proprietari de apartamente au depus cereri la Aquavas, precum că nu mai stau acolo un timp și au cerut să nu mai fie puși la plată. Ori, ulterior, au închiriat apartamentele, iar consumul de apă este trecut pe restul locatarilor din scară, în timp ce adevăratul vinovat nu este tras la răspundere.

Revenind la fenomenul nedeclarării indexurilor, iată câteva date oferite de sucursala Vaslui a Aquavas, la ziua de 25 februarie: Racoviță, 192, sc. B – 6 apartamente au dat indexul, din totalul de 20; 372, sc. A – 2 din 10; 153, sc. B – 5 din 24; 42, sc. A – 4 din 20, 60, sc. A – 2 din 10; 192, sc. C – 6 din 20.

„Abonații noștri au toate informațiile de care au nevoie pe factura pe care o emitem lunar. Facem încă o dată apel la abonați să declare indexurile, pentru că doar așa vom depista unde sunt consumurile nelegale.

Pentru toți cei care vor să evite contactele directe cu sucursala Aquavas, am pus la dispoziție și spații în exteriorul clădirii, unde pot fi depuse indexurile”, a mai spus ing. Huhurez.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: