Înmormântare la Focșasca, Tăcuta, ca acum 400 de ani! (VIDEO ȘOCANT)

0
8

DEMISIA, PRIMARE!… Comuna Tăcuta este condusă, de două mandate, de un primar navetist. Edilul Florin Ionel (PNL) nu stă nicio secundă în comună, face naveta la Vaslui, unde are apartament. Ce-l leagă de Tăcuta? Nimic! Doar viza de flotant la casa socrului său. Atât!

Dacă i-ar fi păsat măcar o secundă de oamenii care l-au ales, ar fi văzut că sunt drumuri pe care nici caii și căruțele nu pot urca, în timp ce anumite ritualuri locale se desfășoară în condiții de Ev Mediu.

Așa s-a întâmplat sâmbătă dimineață, în satul Focșasca. O femeie din acest sat a filmat o procesiune de înmormântare, în care oamenii și animalele, deopotrivă, frământă noroaiele în drumul spre cimitir. Cu toții, sunt extenuați, aproape că nu mai pot sâ frământe noroaiele.

„Un venetic. Aista-i primar? Ce caută la noi în comună?”

„Oameni buni, nu a pus o piatră pe aici. Primarul unde e?”

„Ce drum de pănăramă. Să vadă toată țara ce primar avem”

„Un venetic, un venetic a venit de la Vaslui. Uite cum se duce mortul la Focșasca”

Sunt doar câteva din comentariile oamenilor, care par să fi uitat de durerea de a conduce pe cineva drag pe ultimul drum, în fața acestui drum comunal de-a dreptul mizerabil.

Deși știe că este drumul spre cimitirul satului, primarul Ionel nu a făcut nimic pentru acești oameni. Îi lasă să meargă în patru labe pe drumuri desfundate, în timp ce se laudă că este bine văzut de deputatul Tătaru, că face și drege el în PNL, cât este el de important pentru liberali…

Imaginile de la Focșasca spun totul despre bătaia de joc a edilului PNL. Arată modul în care un primar „parașutat” de la Vaslui își bate joc de o comună cu 3.000 de oameni.

Pe Facebook, comentariile curg gârlă. „Bine că l-am votat, acum îl doare în bască de noi”, strigă sătenii din Focșasca. Mai spun oamenii că nu a făcut nimic pentru acest sat. Și, după cum se vede, au dreptate!

VIDEO ȘOCANT

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!