Primarul Poieneștiului cere ajutorul Guvernului! Memoriu pentru școala arsă, este nevoie urgentă de 2 milioane lei!

Nelu Manole Caragață, primarul comunei Poienești, a întocmit un memoriu către Guvernul României, prin care cere, de la Fondul de Urgență a Guvernului, fonduri pentru reparațiile școlii distruse de flăcări pe 12 februarie a.c. Edilul solicită alocarea sumei de 2 milioane de lei, pentru reparații totale la școală, mai ales că instalația termică, instalația electrică și mai multe uși și geamuri sunt distruse complet.

„Sper ca Guvernul să ne ajute să depășim acest moment greu. Acum, în jur de 170 de copii sunt nevoiți să meargă la școli din alte sate”, explică primarul Caragață.

Un prim ajutor, imediat după incendiul devastator, a venit de la București. Consiliul Local al Sectorului 4 a decis să acorde un sprijin financiar în sumă de până la 200.000 de lei, precum și suport logistic, pentru realizarea de construcții modulare, în vederea reconstrucției clădirii școlii din localitatea vasluiană Poienești, distrusă într-un incendiu violent.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Daniel Băluță, care este convins că toți copiii din România au dreptul de a merge la școală și la grădiniță în clădiri care să le asigure integritatea fizică.

„Comunitatea noastră este solidară cu cetățenii și cu autoritățile locale din localitatea Poienești, județul Vaslui și va contribui semnificativ la reconstrucția școlii distruse în incendiul produs în această dimineață.

Este imperios necesar să trasmitem unitate în fața dezastrului și să refacem în regim de urgență clădirea unității de învățământ.

Așa cum în Sectorul 4, investițiile în infrastructura școlară sunt o prioritate (în ultimii ani au fost investiți aproximativ 250 de milioane de lei pentru punere în siguranță a școlilor și a grădinițelor), și la Poienești vom sprijini autoritățile locale, astfel încât niciun copil să nu mai fie în pericol, iar cursurile să poată fi reluate cât mai curând, în condiții de deplină siguranță”, a declarat primarul Sectorului 4.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: