Primarul Vasile Pavăl nu a abandonat ideea unui pasaj pietonal în Crucea Gării! „Contractăm un împrumut”, spune edilul

PROIECT… La finele anului 2018, consilierii locali vasluieni aprobau documentația tehnică a pasajului pietonal din Crucea Gării, obiectiv menit să descongestioneze situația din acest nod rutier important.

La un cost estimat de peste 30 milioane lei, viitorul pasaj trebuia să fie realizat cu finantare nerambursabilă. Numai că, surpriză! Pasajul nu a fost prins la finanțare, în 2019, considerându-se că nu se încadrează în suma alocată Vasluiului pe proiecte de dezvoltare.

Acum, în 2021, primarul Vasile Pavăl susține că proiectul nu a fost uitat nicio clipă și că, în ciuda tuturor piedicilor, va găsi o soluție de finanțare.

„Avem un grad de îndatorare mic, care ne-ar permite contractarea unui credit pentru realizarea acestui pasaj, obiectiv extrem de necesar pentru locuitorii municipiului Vaslui. Vom demara procedurile și vom anunța la timpul potrivit”, explică primarul Pavăl.

Lucrările la un astfel de pasaj sunt estimate să dureze trei ani de zile. Ca date tehnice, în plan vertical, atât la partea inferioară, cât și la partea superioară, pasajul va fi prevăzut cu spații pentru montarea diferitelor rețele cu care va fi echipat.

Pasajul pietonal din Crucea Gării va avea patru portale de intrare/ieșire, executate la mijlocul distanței dintre trecerile de pietoni existente.

Sub sensul giratoriu, actualul rond de spaăiu verde, pasajul va urmări conturul scuarului circular al girației, zona centrală a pasajului, în care se vor intersecta cele patru căi de acces, urmând a avea un diametru de 19,20 m.

Zona centrală a pasajului, la partea superioară, va fi prevăzută cu patru luminatoare naturale, iar scuarul de la suprafață va fi realizat astfel încât, în viitor, în centrul acestuia să poata fi montat un monument. Tot în zona centrală a pasajului vor fi amplasate toalete publice.

Daniel Tănăsuc

One thought on “Primarul Vasile Pavăl nu a abandonat ideea unui pasaj pietonal în Crucea Gării! „Contractăm un împrumut”, spune edilul

  1. Daca e nevoie sa punctam la Sf-uri da ! Hai sa treacă 3 ani din viața muritorilor pt ..ca.. ? Nu mai bine gândim cum sa ne ocolească cei ce vor sa treacă pe lângă noi cu acele centuri ? Și poate se mai relaxează traficul .zici eu

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: