Polițiștii de la Crimă Organizată – IPJ Vaslui au descins în Iași! Anchetă-bombă!

PERCHEZIȚII… Polițiștii Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Iași și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași desfășoară cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Ieri,  polițiștii Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Iași, printre care s-au numărat și polițiști de la SCCO Vaslui, dar și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au efectuat 27 de percheziții domiciliare, fiind puse în aplicare 14 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupului s-ar fi desfășurat din anul 2014 până în prezent, alternativ în municipiile Iași și București.

Scopul membrilor grupării ar fi fost de a obține bani din subvenții și alocări de bani de la bugetul de stat, subvenții acordate pentru promovarea sistemului cultural.

Activitatea infracțională a grupului ar fi acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte ar fi vizat cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.

Scopul ar fi fost delapidarea sumelor de bani, prin manopere frauduloase, pentru satisfacerea intereselor proprii ale membrilor grupului și ale colaboratorilor acestora.

Astfel, ar fi fost conceput un sistem menit să crească nivelul de trai al membrilor grupului, într-un mod discreționar în realizarea actului managerial, dar și prin scurgerile ilegale de bani, fără consultarea departamentelor specializate, de achiziție publică sau de contabilitate, prin încheierea de contracte comerciale, civile și de cesiune de drepturi de autor, fără respectarea prevederilor legale, în beneficiul membrilor grupului și al partenerilor acestora, delapidând în acest mod patrimoniul unității administrate.

Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5 milioane lei, fiind percheziționate Opera Naționale Române din Iași, dar și alte obiective.

În activități, au fost angrenați și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București,  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și jandarmi ai I.J.J. Iași.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: