A ajuns polul accidentelor din județul Vaslui! Soluție de urgență în zona Dedeman-Lidl!

NU E DE GLUMĂ… De când s-a deschis Lidl în zona complexului Dedeman, aproape că nu trece săptămână fără vreun accident mai grav. Este adevărat, o parte dintre șoferii vasluieni gonesc ca la curse, atunci când ies din sensul giratoriu de la ICIL, uitând că au 50 la oră limită de viteză.


Când acești vitezomani sau șmecheri pe patru roți întâlnesc un șofer neexperimentat care iese de la Lidl sau Dedeman și nu se asigură îndeajuns, se produce impactul devastator.

Așa s-a întâmplat ieri, când trei mașini s-au ciocnit, iar o persoană a rămas încarcerată. Nu se respectă nimic în zona respectivă, în timp ce Poliția Rutieră patrulează mai mult spre Crasna. Cam asta e situația.

Dar, ce e de făcut? Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl spune că a discutat cu reprezentanții Dedeman și Lidl, pentru a se face o singură intrare, respectiv o singură ieșire din zona în care, zilnic, parchează câteva sute de mașini. O nebunie, o singură ieșire pentru 3-400 de mașini…

S-a mai avansat ideea unor ziduri de beton care să despartă cele două sensuri, de intrare, respectiv ieșire din Vaslui, caz în care ar trebui ca la ieșirea din Dedeman sau Lidl să fie „Obligatoriu dreapta”. O variantă plauzibilă, însă unde să întoarcă vasluienii mașinile? S-ar putea lua în calcul varianta întoarcerii înainte sau după podul Cuvas, cu destul de multe situații neplăcute ce pot apărea.

Nici semaforizarea nu ar fi de neglijat. Să se facă semaforizare pe sensuri de mers, adică mașinile care ies de la Dedeman să aibă un interval de 20 de secunde, timp în care celelalte mașini să stea la roșul, după care sensurile principale să aibă 60 de secunde de mers, să spunem.

Dar, cea mai bună situație ar fi un sens giratoriu. Cea mai corectă, cea mai bună, cea mai practică. Însă, experții angajați de primărie spun că nu este loc pentru un sens giratoriu cu două benzi, pentru că nu se poate face extindere în zonă, caz în care sensul giratoriu ar avea un singur sens, cu problemele aferente.

Oricum ar fi, trebuie făcut ceva. {i cât mai repede posibil. Pentru că inconștiența unor zmei în trafic, combinată cu nepriceperea unor „șoferi de duminică” pot conduce la tragedii.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
%d blogeri au apreciat: