Nu mai aruncați aiurea deșeurile din construcții, riscați confiscarea mașinii! Apelul Goscom către locuitorii Vasluiului!

AJUNGE CU BĂTAIA DE JOC!… Autoritățile locale din toată țara, precum și reprezentanții Gărzii de Mediu, au decis să pună ordine într-o problemă care trenează de zeci de ani. Deși este interzis, de exemplu, să vii de la casă cu tomberonul și să arunci deșeurile vegetale sau să vii cu mașina încărcată de saci de moloz, proveniți de la modificarea apartamentului, mulți români continuă să sfideze legea.

Unii au încurcat-o, destul de rău. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunța zilele trecute că a fost confiscată prima mașină pentru transport ilegal de deșeuri provenite din construcții sau demolări. {i Primăria Sectorului 5 a anunțat că o persoană care a aruncat deșeuri rezultate din construcții pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale din Sectorul 5 a fost sancționată cu o amendă de 30.000 de lei și confiscarea autoutilitarei folosite la transport.

Deci, se poate! La Vaslui, conducerea Goscom Vaslui SA face un apel către cetățeni, îndemnând populația să nu mai arunce resturile din curte sau de la demolări la întâmplare. Îm loc să riște amenzi de la Garda de Mediu sau Primărie, vasluienii pot neutraliza deșeurile, apelând la serviciile operatorului de salubritate.

„SC GOSCOM VASLUI SA, prestator al serviciului de salubrizare pe raza municipiului Vaslui, aduce la cunoștința cetățenilor municipiului Vaslui, următoarele:

Pe raza municipiului Vaslui, sunt amenajate două platforme destinate depozitării separate a deșeurilor vegetale și deseurilor inerte.

Deseurile vegetale rezultate din activitatea de curățare a grădinilor, precum și deșeurile rezultate din lucrările de constructii (deșeurile inerte) se colectează și se depozitează, contracost, separat de deșeurile menajere.

În acest sens, SC GOSCOM VASLUI SA, în calitate de administrator al celor două platforme, este delegat în continuare cu colectarea și depozitarea acestor tipuri de deșeuri, fapt pentru care, în cazul în care prin activitatea dvs. generați deșeuri vegetale sau inerte, aveți obligația legală de a solicita ridicarea acestora de către societatea noastră.

Tarifele aplicate de către SC GOSCOM VASLUI SA pentru această activitate sunt aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare”, este mesajul conducerii Goscom Vaslui.

Câți vasluieni vor înțelege să respecte legea și când se vor da primele amenzi? Vom afla cât de curând.

Daniwl Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: