Poliția Rutieră iar a dat iama printre șoferii vasluieni! 11 dintre ei au rămas fără permise!

CONTROL… Timp de două zile, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, au acționat pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 110 vehicule și legitimate peste 130 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, s-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.300 lei.

Dintre acestea, 33 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: neacordarea de prioritate pentru pietoni (3), depășirea limitei legale de viteză (2), depășirea neregulamentară (2)  neprezentarea la unitatea de poliție competentă, în termen de cel mult 24 de ore, de la producerea unui eveniment rutier (2), neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată (1) și conducerea sub influența alcoolului (1); cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: conducerea unui autovehicul care are montate anvelope uzate peste limita legală (1) și lipsă asigurare R.C.A (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Daniel Tănăsuc

Părerea ta este importantă pentru noi. Comentează aici!

Facebook
error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: